søndag 17. mai 2015

17.mai i Dyfjord

Vi har hatt en nydelig dag i Dyfjord i dag. Folk i bygda har bakt de deiligste kaker til oss. Tante Ruth kom med 17. mai-bløtkake, Åse og Hans hadde en nydelig kake med svisker i, Mona kom med ostekake med gele på toppen.
Ingar bakte suksessterte (det finnes ikke maken, den er utsøkt nydelig!)
Hege-Lill og Bjørn hadde med seg sjokoladekake og denne fromasjkaka...
Linn tryllet fram hele to deilige pavlovakaker... Vi tror vi kan garantere at ingen dro fra Dyfjord sulten i dag.

Hege-Lill og Linn tryllet fram den deiligste finnbiff i morgentimene i dag. To store gryter! Vi hadde mat nok til en hel bataljon, men så kom det ikke riktig en hel bataljon... og det kan kanskje ha noe med at vi ikke helt turde annonsere arrangementet vårt alt for høyt, fordi vi fryktet at vi ikke skulle ha mat nok hvis det kom veldig mange. Det ble uansett en utrolig koselig og vellykket dag. Ungene sprang rundt med litt kake til de stakkarsene som ligger med influensa og feber, og derfor ikke kunne være med å feire.
17. mai toget vår var yndig og søtt som alltid. Bjørn fikk i oppdrag å være symfoniorkesteret vårt i år (vi nøyer oss ikke bare med korpsmusikk i Dyfjord, skal du tro). Etter panisk leting etter batteri i morgentimene kom Morten og Doya oss til unnsetning og reddet 17. mai toget vårt slik at vi kunne masjere i gata vår. Og gaule Ja, vi elsker! Hurra!


Rita og Roald. Rita kommer fra Gjesvær (neida, hun er født og oppvokst i Dyfjord), men hun har laget det til en tradsjon de senere år å komme til Dyfjord og feire 17. mai. Bare fordi vi har det så sabla koselig, som hun sier. Det liker vi! Måtte enda flere lage det til sin årlige tradisjon. :)
I år tok toget en liten svipptur på kaia. Vi fant nemlig et bilde fra kaia på 17. mai som er tatt for leng og leng sida. Vi vet ikke helt akkurat når, men vi kjenner igjen Jorunn Pettersen og Ingrid Olsen på bakerste rekke. Ellers kjenner vi ikke igjen så mange, men kanskje noen kan hjelpe oss. I alle fall så tenkte vi at om 40-50 år så ser noen kanskje bildet vårt og lurer på hva slags merkelig sammensetning av mennesker dette var.... Noen fra Stord, ei fra Russland, og litt her og der. :)
 Ja, også måtte vi jo "pose" litt mer... vi var så fine! :D






Vel tilbake fra togturen hadde vi fest på grendehuset.


Leker for store og små.



Og litt underholdning. Disse tre jentene sang "Ja, vi elsker" flerstemt!


Tusen takk til alle som kom, til alle som bakte til oss og alle som var med å bidra til nok en fantastisk flott 17. mai i Dyfjord.

Og alle inntektene fra dagen (det ble kanskje ikke så veldig mange inntekter, men litt ble det tror vi) går til å betale den store kontaineren vi har fått kjørt til bygda. Den skal vi fylle med det aller siste av søppel som er lagret rundt omkring. Når den er fylt og kjørt bort tror vi at vi kan erklære Dyfjord for oppryddet og vakker! 

Til slutt, lodd i loddboka (hvor inntektene går til samme formål vil bli solgt også de neste helgene på SammenSurium i mai). 1. premien er et nydelig innrammet nordlysbilde tatt av Per Jørgen Sørbø. Så hvis du vil sikre deg bildet, må du altså ta turen innom bruktbutikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar