onsdag 3. juli 2013

Vi skjemmes, men gjør det likevel

Det kom inn ett bud på fiskebruket i Dyfjord på 1,5 millioner. Det er blitt avslått. Bobestyrer er ikke fornøyd med summen, det var for lite. Ut fra det vi har hørt så er planen nå leie ut fiskebruket. Kanskje er det Nordkyn Seafood som er så heldig at de får leie? Vi har hørt at daglig leder i Nordkyn Seafood har full kontroll (ifølge han selv).

Vi får se hva som skjer. Forleden skrev vi at fiskebruket ikke er verdt så veldig mye. Det er forfallet og det vil koste mange penger å få det forskriftsmessig satt i stand.

Alle kreditorene burde tatt seg en tur til Dyfjord. Det burde vært utarbeidet en skikkelig tilstandsrapport. Her er bildene vi lovte:
Fordi kaipålene holder på å råtne bort under kaia, så synker  betongfundamentet litt mer for hvert år. Det gjør at grunnmuren til selve produksjonshallen er i ferd med å sprekke... 

Så mye hadde kaia sunket for over ett år siden, siden da har kaia sunket enda mer.  Det er en viss fare for at alt ramler i havet snart...

Også her sprekker grunnmuren.... og det skal visstnok se værre ut på innsiden.

Denne kranen funker ikke lengre...

Legg til bildetekst


Dette var en platt hvor småbåtene kunne legge til kai i sin tid... den er bare blitt borte! 

Du legger til kaia i Dyfjord med livet som innsats. Her stikker det ut jernbolter, fendringen er bedrøvelig... de leiderne som er der er også skumle, hvis de i det hele tatt eksisterer.

Kaia som er i ferd med å synke i havet...

Kaipålene som kaia hviler på

Traktoren til Bacalao Nord... Når du starter den om morgenen så må den ikke stoppes før dagen er over, for batteriet er så dårlig at den må stå en hel natt å lade for å få den i gang igjen.

Vi lar bildene tale for seg!Slik sto oljetanken som et symbol på forfallet i Dyfjord. En skikkelig skamplett. De ville bak fjellet brukte penger som var samlet inn gjennom loddsalg, bruktbutikken og andre arrangementer til å få den pusset opp og dekorert av en russisk kunstner, Igor. I dag står den som et symbol på at hvis vi bare vil, så får vi det til. Flere har sagt at det må være den flotteste oljetanken i Norge slik den nå står blå og hvitmalt med masse flotte fisker og stjerner.

Garasjen til bruket er brent ned. Etter at vi suret oss litt i avisen så ble i allefall området ryddet opp litt etter å ha stått som nok en farlig skamplett i bygda. Det er ikke fullt så stor fare for at ungene våre slår seg hjel eller skader seg, selv om faren fortsatt er der.Det lille røde huset hører også til eiendommene. Trappa er råtnet bort og huset kan egentlig bare kondemneres slik det står i dag. Vil nok være billigere å bygge et nytt framfor å starte å restaurere det.

Dette huset er også ødelagt og burde vært jevnet med jorda. Ytterdøra er forholdsvis ny, men bortsett fra det tørr vi påstå at både vegger og tak er råttent. Vi vil anslå verdien til 5000 kr for ytterdøra.

Slik så butikken ut rundt det hele, før vi bestemte at De ville bak fjellet mått gjøre noe. Vi har spandert bøttevis med maling og timesvis med arbeidskraft som egentlig skulle vært betalt av Bacalao Nord. Uten at folk ga oss ting til bruktbutikken, og faktisk kom på besøk til oss og handlet ville vi aldri kunne gjennomført prosjektet. 

Her ligger det som var en fryser før. Den er ødelagt.

Den hvite porten nede til høyre var en gang inngangen til ismaskinen. Den er også ødelagt.

Tak og vegger holder på å råtne. 

Dette er en av de andre boligene som har vært brukt til å huse blant annet arbeidere på Bacalao Nord.

Omfattende vannskader og en do full av is... 

Dette er kjøkkenet på den en gang så ærverdige blågården som består av 4. etasjer og har fem soverrom. 

Og her er badet i blågården. Omfattende vannskader også her. Nedenfor finner du enda flere bilder fra blågården.

Vi kunne fortsatt. På tørrfiskloftet er det et rom som huser hovedsikringsskapet. Taket er lekk, og vannskadene omfattende. I en lomme i plastikken som dekker glavaen i taket ligger det masse vann. Rett ved siden av det elektriske anlegget...  Ville du betalt 5 millioner for å overta denne idyllen?

Vi skammer oss over alle disse bildene, vi vil gjerne framsnakke bygda vår og vi vil helst vise de bedre sidene fra Dyfjord og det har vi også gjort. Men det er nødvendig å få folk til å forstå at han som er ansvarlig for dette, han bør ikke få lov å fortsette...

1 kommentar:

  1. Tragisk å se disse bildene....bare veldig trist :(. Dette var en gang Dyfjord`s stolthet, pulsen i dette lille samfunnet,rasert av pengegriske eiere....:((((. Men som resten av Dyfjord`s befolkning drømmer også æ om et levende og velfungerende fiskebruk,grunnpilaren i vårt lille samfunn.

    SvarSlett