mandag 10. juni 2013

Dyfjord gråter!

Dyfjord står i fare for å miste alt! Fra 15. juni legges barnehagen ned på ubestemt tid, framtiden til fiskebruket er høyst usikker, bruktbutikkens skjebne er uviss da lokalene vi holder til i hører til fiskebruket (pr. dags dato er vi faktisk husokkupanter), nok en stor barnefamilie er i ferd med å pakke sammen på grunn av bolig- og jobbmangel.


Trist er det da å vite at det faktisk står et stort hus som engang var Dyfjords store stolthet: Blågården! Her må vinduer skiftes, det må nesten totalrenoveres innvendig på grunn av vannskader, men vi ser alldeles ikke på det som en håpløs oppgave som ikke kan løses med hjelp av Dyfjords store dugnadsånd.

Hvis foreningen De ville bak fjellet fikk overta huset og restaurere det og gjøre det beboelig, kunne vi kanskje forhindre at Dyfjord mister enda flere innbyggere. Da kunne vi også gått i gang med flere spennende prosjekter som forhåpentligvis kan sikre flere arbeidsplasser i bygda i framtida. Vi har derfor besluttet at vi skal gjøre alt som står i vår makt til å redde i allefall bruktbutikken vår og Blågården.

(Det er en drøm at bygda også hadde fått overta resten av bygningsmassen etter Bacalao Nord, men dette koster mer penger enn vi makter å skaffe til veie, om vi skal være realistisk. )

Alene klarer vi ikke å skaffe til veie nok penger, vi er avhengig av hjelp og støtte fra alle som har et hjerte for Dyfjord. Vi oppfordrer derfor alle til å være med å bidra enten i form av å støtte opp om bruktbutikken, stille opp på arrangementer framover, kjøpe lodd, eller bidra med noen kroner på vår "Redd Dyfjord-konto": 4910 14 37999. Alle monner drar! Givere som ikke reserverer seg mot å bli offentliggjort vil få navnet sitt publisert  og en inderlig takk her på bloggen vår.  Vi ser for oss en aldri så liten kronerulling slik at vi kan komme med et bud på butikklokalet og blågården som blir tatt seriøst! Vi vil ha lys i alle husene!

Alle inntekter til De ville bak fjellet går uavkortet til bygdeutvikling. Alt som "eies" av De ville bak fjellet tilhører Dyfjord og Dyfjords befolkning. Vi er en non-profitt-forening som gjør alt arbeid helt på frivillig basis! Hjelp oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar