søndag 5. mai 2013

Da de ville dro til storbyen!

Vi har vært bloggelate etter jul, men det betyr ikke at vi er sluknet i Dyfjord! Vi jobber på spreng med nye og spennende prosjekter, så her er det bare å følge med videre!

Vi er akkurat kommet fra studietur i Oslo! På timeplanen sto redesign. Etter å ha gått amokk i brukthandler og Fretex, gikk vi "totally wild" på symaskinene på Mange Vrange Sømskole på Sagene i Oslo. Her deler vi et lite utvalg bilder fra en fantastisk lærerik og utrolig artig tur:

 Her sitter tre av jentene forventningsfulle og klar for Tigerstaden.

 Første kvelden etter en uendelig lang reise (pga. flystreik) fant vi en flott resturant hvor vi spiste nydelig mat!
 En sånn må vi bare få oss i Dyfjord!

 Så var det å lære seg å håndere en symaskin... noen av oss hadde aldri rørt et slikt redskap ever, men nå er vi racerkjørere hele gjengen!




Vi lærte oss å sy glidelåser, både skjulte og ikke skjulte... var det det det het?

Et poteniselt i skolegården i Dyfjord kunne jo være å lage en sånn mosaikkslange... tror det hadde blitt populært blant barna:

Denne var jo også litt søt? Vi fant den på en Fretexbutikk i Oslo.
 Hva er dette da???
 Vi ramlet inn på en spennende redesignbutikk i Oslo, Lucky Button. Der solgte de blant annet produkter laget av innerslangen på gummihjul... Kult, ikke sant?
 Gamle ting liker vi!!!
 Etter å ha gått berserk i Fretexbutikken hvor vi kjøpte både gamle gardiner, duker, kjoler osv. osv... så var det å prøve å lage noe nytt og vettigt ut av dette...
 Gamle kjøkkengardiner og duker ble til søte kjoler og forklær...
 Dette er Mange Vrange-læreren vår, Mari! Veldig søt og flink dame!
 Den yngste deltakeren ble virkelig bitt av sybasillen... hun designet seg rett og slett en helt ny kjole og fikk masse skryt av læreren vår!
 Et gammelt skjørt ble en liten kjole til 5-åringen!
 Noen av oss lagde en stilig bukse til en søt liten babygutt og tøffe smikker!
 Vi fikk prøve oss på overlock-maskiner og da ble resultatet slik:
 Og vi sydde og vi sydde....
 og sydde enda mer! Det var utrolig morsomt! Så nå er vi ganske klare til å gå løs på de enorme lagrene med stoff, og tøy som vi har fått inn på Sammensurium!
Når det er sagt, så kom vi oss altså helskinnet hjem... Ømme i lattermusklene, slitne og lykkelige for at vi endelig kom oss avgårde. 

Vi minner om at SammenSurium er åpent hver lørdag fra kl. 14-18. Vi har den siste tiden fått inn masse nytt i hyllene, så det kan absolutt være lurt å stikke innom! Vi har for øvrig trålet bruktbutikker i Oslo, og kan bare påstå av vi er MYE MYE MYE billigere enn alle disse.... ;) 

Ellers oppfordrer vi alle som er midt oppi vårrengjøringa til å sende brukte ting, som dere ikke vil ha, til oss, ikke på søpla! Om ønskelig kan vi også komme å hente ting, dersom det er enklere. 

Alle som leverer varer til oss i mai får gratis kaffe og vaffel! Og alle inntektene går fortsatt uavkortet til prosjekter i Dyfjord. Velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar