lørdag 2. mai 2015

Lykkelig vår i Dyfjord

Vi er ikke så flinke til å blogge for tida. Det blir lenge mellom hver gang, men det er fordi vi har så mye å gjøre hele tida. Tida strekker bare ikke helt til bestandig. Men nå er våren definitivt kommet og i vår lille bygd er det hersker optimisme og stor tro på framtida. Vi tror at den lille bygda vår er som de små "gåsungene" - snart blomstrer det! :) 


 Den aller gladeste nyheten må være at fiskebruket omsider er åpnet igjen etter tre trasige år med stillstand. Det nye fiskebruket heter Arktika Norge AS. Vi har fått vår russiske venn Vitaly tilbake, Roy- Kåre og Martin er på plass i arbeidstokken, Yngve og Linn er også på plass i orange oljehyre og i dag sløyde de fem tonn torsk!
Mange sinte blogginnlegg, fakkeltog, avisskriverier og storkjeft var neppe det som fikk Oddvar Jensen til å starte opp, kanskje tvert i mot. Det siste året har vi holdt kjeft og endelig ble det aktivitet igjen. Vi ønsker Oddvar lykke til og nå håper vi bare han legger noen kjærlige hender også på falleferdig bygningsmasse. Men vi begynner å få troa igjen på at det kanskje er litt tak i mannen og at han kan hvis han vil. Vi håper bare så indelig at han vil. Lys i blågården ville være den aller beste gaven Dyfjord nå kunne få.

Den ville Linn smiler fra øre til øre om kapp med sola, endelig en skikkelig jobb hvor kroppen får brukt seg litt. 

Vi tror at Vitaly også er glad for å være tilbake i Dyfjord.

Og denne fiskeren har også ventet i flere år på å endelig få levere fisk i Dyfjord igjen. "Kjempeflott" og tommel opp, var Kim Andres kommentar.


 Om mens noen orget med fisk på kaia så var andre på Sammensurium og slappet av med vafler og kaffe. I dag hadde vi besøk langveisfra av brødrene Christensen og det ble et aldri så lite Dyfjordtreff hvor gamle Dyfjordinger satt og mimret litt fra gamle dager.

Bildene under er fra forrige helg, og det er skikkelig artig for nå kommer det ikke bare bare folk fra vår kommune. Nå kommer det også folk fra nabokommunen regelmessig. Fra Gamvik, Mehamn og Sjånes. Det er så utrolig artig at vi har klart å lage en samlingsplass hvor så mange kommer, og vi registrerer jo at nye vennskap knyttes og at vi har lyktes i å lage en sosial møteplass på tvers av generasjoner. Sjekk alle de bilene i Tørrfiskgata! Det er ikke hver dag det er problematisk å finne parkeringsplass i Dyfjord, men på lørdager mellom 14-16 da hender det at det er litt trangt om plassen. :)


Vi har snakket om å flytte fra butikklokalet vi holder til i, og innta den gamle skolen/grendehuset. Vi savner et skikkelig kjøkken og tror på mange måter at det ville bli enklere å drive en skikkelig cafe i andre lokaler, samtidig så er det så mange som er blitt så glad i SammenSurium at vi har lagt tanken litt på is inntil videre. Kanskje forsetter vi som før og lager et ekstratilbud på grendehuset med salg av varmmat. Vi venter nå på godkjenning fra kommunen, og så må vi snakke med mattilsynet for å høre hva slags utbedringer vi må gjøre for å kunne utvide driften litt. I skolekjelleren har vi nå laget klessutsalg. Siden vi drukner i klær kjører vi posesalg hvor folk kan stappe så mye de klarer i en pose og betale 50 kroner. Etterhvert planlegger vi å få opp speil og prøverom, pusse opp litt og få opp flere hyller og lage en skikkelig klesbutikk der nede.

Så kanskje blir det middagssalg på grendehuset, klesbutikk i skolekjelleren og for de som bare vil kose seg som før på Sammensurium, så har vi altså bestemt at også det tilbudet skal bli som det er all den tid vi opplever at så mange benytter seg av tilbudet.

Vi jobber for tida mot VM i fjordfiske som skal gå av stabelen 1. august. Vi har mange påmeldte, men ønsker enda flere. (Påmelding www.dyfjord.no) I år som i fjor blir førstepremien 30 000 kroner. I tillegg har vi sendt ut forespørsel til det lokale næringslivet om de vil være med å bidra til å gjøre premien enda større, vi venter i spenning. Programmet for VM-helga er under utarbeiding og det samme med pressemeldinger. Vi har fått i havn avtale fra Nordkappregionen havnevesen om å låne Notkaia under arrangementet, vi har fått løfte om at det skal ordes vann der nede og snart skal vi i gang med oppryddningsdugnad i havneområdet slikt at det blir litt mer publikumsvennlig og fint der. Ellers har vi i år som i fjor invitert redningskøyta, og vi tror at med mindre det skjer noe ekstraordinært så vil de være på plass.

Vi har nok å henge fingrene i! :) Om du vil jobbe som frivillig under VM-helga så skriver du en melding til oss på facebook (søk opp De ville bak fjellet). Som frivillig får du T-skjorte, gratis mat og drikke i løpet helga, samt Frivillighetsfest i etterkant.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar