lørdag 9. mai 2015

Se så flinke

Dagen i dag har vært utrolig flott! Ingen sol, men mildt og fint. Vi er litt dårlig på planlegging til tider, og sånn ca. kvart på ti kom vi på at det er jo den store strandryddedagen i dag. Tre minutter senere annonserte vi ryddedugnad i fjæra og ti minutter senere var vi på plass med svartsekker og pågangsmot.  Vi slutter ikke å la oss forundre hvor mye søppel som samles i fjæra vår hvert eneste år. Heldigvis kom det en hel gjeng med utrolig flinke barn fra både Dyfjord, Kjøllefjord og Brenngam som ryddet til den store gullmedalje! Vi er utrolig takknemlig for at vi har så mange små hjelpere!
Og så kom det ei dame helt fra Stord også! Det er også noe vi setter utrolig stor pris på, år etter år stiller hun og mannen hennes opp og hjelper oss når de kommer på ferie til Dyfjord. Tusen takk, Åse og Hans. Vi setter utrolig stor pris på dere og det er like artig å se hvor glade barna våre blir når de oppdager at dere er kommet tilbake. Arne kom også og hjalp oss å dra de tunge sekkene opp fra fjæra, en hjertelig takk også til han for at han alltid stiller opp med et stort smil. At det ikke kom så mange flere er kanskje ikke så rart - de aller fleste rakk nok ikke å få med seg den spontane aksjonen vår.
Så mye søppel samlet vi på et par timer! I morgen hiver vi oss rundt og rydder Downtown Dyfjord og havneområdet. Det trengs! Er mange som slenger fra seg det utroligste og bruker bygda vår som lagringsplass, og det er kanskje både greit og nødvendig, men det går ann å legge ting fra seg på en orntlig måte. Ikke bare slenge fra seg på de mest utroligste plasser. Vi oppfordrer også folk til å merke tingene sine hvis de skal stå der lenge.
Denne fullt brukbare bensinkanna er nok blåst bort og havnet i fjæra, og hvis eieren vil ha den så står den nå i veikanten.
Askeladden Jacob synes at det er spennende å finne ting i fjæra. En gammel sko, et hjul og byggmester Bob- hjelm kan være nyttig å ha.
Etter dugnaden i fjæra var det klart for ny Sammensurium-lørdag. I dag hadde vi besøk av onkel Emil og tante Vigdis, og tante Mary - gamle dyfjordinger alle sammen. Det var koselig! 
Til slutt må vi bare skryte litt av at vi endelig har klart å få lagd oss et lite potetland i Brenngam.  (Tidligere har vi vært så heldig at vi har fått låne en del av potetlandet til våre gode hyttenaboer). Fortsatt gjenstår mye arbeid, men i år ender litt av vår egenproduserte kompostjord her og blir til Brenngampotet. :) 
 Ha en riktig god helg alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar