lørdag 21. mars 2015

Feiring på Sammensurium

Her kommer en liten oppdatering fra den flotte feiringen som Lebesby kommune lagde til oss for å markere den gjeve frivillighetsprisen vi mottok rett før jul. Masse bilder sånn at de som ikke var her likevel kan få en liten feeling med hvordan vi hadde det. Tenker da spesielt på ville Eva i Lofoten, familien hennes, Marianne som fløy over oss og de Dyfjordingene som ikke hadde anledning til å komme. (Alle foto: Christoffer Robin Jensen)

Silje, kultursjefen i kommunen vår spurte oss hva slags markering vi kunne tenke oss - og da svarte vi selvfølgelig at markeringen måtte være i Dyfjord. Og så ønsket vi oss at hele bygda skulle inviteres.  Videre ville vi gjerne ha middag til alle sammen og så ville vi gjerne at kokkegudinnen i Kifjord, Siv Nilsen skulle lage middagen - som skulle være økologisk, og så ville vi gjerne ha kake.  Og vi fikk alle våre ønsker oppfylt. For en gave fra Lebesby kommune! Vi er så takknemlige og er ganske sikker på at alle som kom, storkoste seg!

Kultursjefen fra Finnmark fylkeskommune, Marianne Pedersen skulle også komme og være med på festen, men slik ble det dessverre ikke. På grunn av villvær havnet hun i Hammerfest og gikk glipp av hele den koselige festen vår. På Nordkyn er det naturen som rår - så slikt kan altså skje.

Her ønsker leder for De ville bak fjellet, Linn, velkommen og viser fram det flotte glasstimeglasset som statsråden for kultur overrakte oss i studio til God morgen, Norge før jul. Mye symbolikk i denne glasspokalen og kort oppsumert så handler det alstå om "Tid som teller", slik det sto på kaka.

Dyfjordungene var selvsagt på plass under feiringen.

Her forteller kultursjefen vår, Silje, om hvordan hun hadde forsøkt å forklare kakebakeren hvordan hun ville at kaka vår skulle se ut: Det skulle stå gratulerer, og så skulle det være et kommunevåpen... og timeglass... Kaka smakte i allefall helt utmerket!


Vi var rundt 25 mennesker som var samlet på SammenSurium.

Her introduserer kokken maten vi fikk servert, en deilig gryte med  kjøtt, hjemmelaget krydder, pasta, salat, brød... og alt laget av de beste råvarer, helt økologisk selvsagt. Det var nydelig.
Kristin fikk i oppgave å presentere filmene som ble vist, den første var den som egentlig skulle sendes i forbindelse med Norsk tippings nylansering "Nabolaget", men det ble aldri noe av. Vi klarte i allefall å få lurt produksjonsselskapet til å oversende oss filmen likevel. En søt liten film om Dyfjord med mye humor. Ordfører Stine ble litt flau og konstaterte av vi får folk og henne med på mye rart. Det ble i allefall mye latter under visningen. Så viste vi også fram nominasjonsfilmen som ble sendt på TV2 i forbindelse med frivillighetsprisen.


Så holdt ordfører Stine en fin tale til oss. Vi ble nesten litt rørt av alle de gode ordene.
Etterpå overtok Gøril Mauseth og leste et kåseri skrevet av Toril Olsen, fra boka "Skråblikk" og framførte en liten monolog etterpå. Artig innslag som passet veldig godt til den situasjonen vi befinner oss i, i Dyfjord og sikkert mange andre småplasser rundt omkring.

Linn og Børge sang et par sanger og til slutt måtte vi posere for fotografen  som tok bilder til Menighetsbladet og Finnmarken, sammen med ordfører og kultursjef.
Dette var en skikkelig koselig markering og vi må bare si tusen, tusen takk til Lebesby kommune!
Og tusen takk til Silje som skrudde arrangementet sammen og takk til Siv som lagde nydelig mat, og takk til Børge som ordnet med lyd, gitarspill og prosjektor, Chris som tok bilder og ikke minst til alle som kom! Vi er noen heldige villinger bak fjellet, det er nu i allefall helt sikkert!

Og dagen etter? Da ble det etterpåfest.. eh..jeg mener restefest! Det var så mye mat til overs at Kristin tok med litt kake til lærerne i Kjøllefjord, og ellers fikk vi sendt ut litt middag og kake til de eldste i bygda som er for dårlig til bens og dermed ikke kunne komme. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar