tirsdag 11. juni 2013

Sorry about the sipping!

Nesten 1000 mennesker leste i går at Dyfjord gråter... vi sitter jo ikke å griner på orntlig. Faktisk er vi veldig optimistiske og ser lyst på framtiden!  Vi er i full gang med å planlegge hele 4 prosjekter. Det første er det kanskje det minste (samle inn penger til kjøp av butikk og hus, samt pusse opp disse), og så har vi ett litt større (en helt ny type festival som kanskje aldri har vært laget i Norge før, vi kan røpe så mye som at vi har booket en amerikansk "kunstner" som skal til Dyfjord og ha workshop med oss neste sommer), det tredje prosjektet er enda litt større og kommer til å bli stående i 100 år (minst) og det siste prosjektet er en ny og innovativ idè som forhåpenligvis kommer til å skaffe oss trygge og stabile arbeidsplasser i bygda i framtida!  Det meste henger sammen og tilsammen blir det et stort prosjekt som har et mål: Gjøre Dyfjord til et levende og attraktivt sted å bo og besøke!

Noen av våre støttespillere gjentar mantraet "Tenk stort, tenk stort, tenk stort!!!" Og det er akkurat det vi tenker å gjøre! Nå tenker vi stort, og enda større! Planen var jo å sette Dyfjord på kartet, og det er fortsatt "The plan"!  (Vi har enda ikke fått skilt til bygda, og heller ikke mobildekning selv om dette har vært lovt lenge, men ting tar tid! Sånn er det visst bare... Sakte, men sikkert beveger vi oss mot målet!)

I disse dager skriver vi søknader og leter etter de rette samarbeidspartnere, det neste året kommer unektelig til å bli spennende for Dyfjord! I tillegg til at vi alle er fryktelig spent på hva som skjer med fiskebruket! Vi tar imot nye eiere med åpne armer og håper at hjertet i bygda kan starte å slå igjen ganske snart. Dyfjord uten fisk er ikke helt det samme.... fiskevære` er jo da bare et vær!  

6. juli blir det en stor "happening" i Dyfjord. Det blir program for hele dagen, det blir åpent i Naustet cafè, det blir åpent på SammenSurium og det blir å skje en hel masse på grendehuset! Jeg tror vi kan love en festlig dag fra morgen til natt! Mer info om dette kommer! 

Ellers har vi fått inn 9000 kroner på vår kronerullingskonto!!! (Kontonummeret er: 4910 14 37999)  
Vi har fått en 20 kg kveite, vi har fått klippfisk, vi har fått fotografier som skal skrives ut i stort format og rammes inn, vi har fått lov til å lodde ut en helaften på Naustet Cafè inkl. badstu og badestamp, vi har også fått løfte om flere flotte gaver som kommer til å selges, auksjoneres eller loddes ut den 6. juli! Alle som vil bidra med premier eller "opplevelser" som vi kan omsette på en eller annen måte er hjertelig velkommen til å være med i vårt arbeid med å "løfte" Dyfjord. 

Alle som har vært innom butikken vår vet at det ser lite oppdatert ut. Vi mangler et orntlig kjøkken og må derfor servere våre gjester vafler på pappfat og kaffe i pappkrus. Det kolliderer voldsomt med vårt ønske om å være en miljøvennlig bedrift som fronter "grønne tanker" og gjenbruk. Vi skammer oss faktisk over dette.  Hvis vi visste at vi ikke plutselig ble kastet ut av butikken, ville vi brukt noe av overskuddet fra driften til å investere i et godkjent kjøkken, slik at vi hadde både en oppvaskmaskin og et kjøkken hvor vi kunne tilberede mat etter forskriftene. Og da kunne vi servert noe annet enn bare vafler og is! :) Og da tror vi kanskje at det kunne vært grunnlag for å ansette i alle fall ett menneske på butikken deler av året og utvide åpningstidene betraktelig. 

De ville bak fjellet er noe "ampurtert" for tiden. Den ene begynner å nærme seg termin hvor det kommer en neste generasjons "villunge bak fjellet", den andre står på flyttefot og forlater oss 1. august (men kommer forhåpentligvis hjem igjen om ett år, permisjon er innvilget), den tredje skal bort en periode i sommer og jobbe.  Dette betyr ikke at vi legger ned driften, men vi kommer kanskje til å trenge litt hjelp for å holde oppe samme aktivitetsnivå som tidligere en stund! (Da vi startet opp SammenSurium, var to av oss i fødselspermisjon og ungene har fått dugnadsånd-  og arbeid inn med morsmelka! Det er sånn det må gjøres for at Dyfjordånden skal leve videre, har vi forstått!) 

I disse dager henges det opp plakater med nye åpningstider for SammenSurium i perioden 29. juni - 28. juli. Dersom noen skal til Mehamn, Lebesby og andre steder hvor vi kan ha nytte av å markedsføre oss spesielt her i kommunen, ring oss og få med en plakat som kan henges opp! 

Ha en fortryllende sommernatt (selv om temperaturen minner mer om vinter akkurat nå)! Tusen takk til alle som har skrevet hyggelige hilsner,  koselige mailer og oppmuntret oss med gode ord! Uten dere hadde vi vært ingenting! :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar