lørdag 15. juni 2013

Da var det slutt!

Daigàvoutna sjøsamiske barnehage hadde avslutningsfest i går. I snart to år har vi hatt barnehage i bygda, men nå starter to av barna på skole til høsten og en flytter fra oss. Så da er det bare tre små barn igjen i bygda, og det er ikke nok til å fortsette å holde det gående. Det er selvsagt trist, men en realitet vi bare må innse og godta.

Bygdas største og eneste arbeidsplass (etter at fiskebruket gikk konkurs) er dermed også historie, og da er det ingen arbeidsplasser igjen i Dyfjord enn så lenge.  Så en liten skvett måtte vi gråte og mimre litt tilbake på alt det styret som har vært for å få en trygg og god ramme rundt barna våre i Dyfjord. Det har vært slitsomt til tider, men du verden så gøy vi har hatt det! Tusen millioner takk til alle som har støttet oss underveis, til alle som har kommet med gaver i form av leker, pengegaver og til alle som har stilt opp på arrangementer for å få samlet inn penger til lønninger og andre kostnader. Takk til Finnmarken og NRK som har gitt oss oppmerksomhet, og takk til kommunen som til slutt bidro med støtte slik at vi kunne drive barnehage ett år til.  En stor takk også til Ina som jobbet i barnehagen det første året, sammen med Arnt, Elsa og Tante Ruth! Og sist, men ikke minst: Tusen takk til Eva Marie og Mette som har vært ansatt det siste året, og som har gjort en fantastisk flott jobb!



Men de små "ville bak fjellet" ser lyst på framtiden og med glimt i øyet og et lurt smil så tenker vi at det ordner seg og blir bra likevel! (Det mangler en liten gutt på bildet som lå å sov da bildet ble tatt!)


Takk for alt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar