mandag 6. juli 2015

Fotoshoot og en ny vill en!

Når vi har annonsert vår årlige fotoshoot på TV, så må vi jo vise fram resultatet også. Vi vurderte å fotoshoppe han Kåre Magnus inn i bildet.... planen var at vi skulle fiske han opp av havet, men så fant vi ut at det ble for dumt.  Vi har også snakket om at vi burde prøve å få bakt inn litt politisk budskap i de bildene våre. I år er vi pirater som skal røve tilbake kysten... en av piratene er gravid, og det har en viktig symbolsk verdi. Fruktbarhet og nye barn er viktig for å opprettholde livsgrunnlaget langs kysten.

Vel,  vi er i allefall utkledd som pirater  fordi "pirater" er temaet for årets VM-fest. 1. august braker det løs og vi har nå rundt 50 påmeldte (noe som er langt fler enn i fjor på samme tid, så vi har god tro på at dette blir veldig bra!)
Captain Linn
Etter at Kristin etterlyste en busslass med menn på TV så har vi fått noen forespørsler. Blant annet fra kaptainen til en finsk styrmann  som planlegger å starte opp med fiske. "I tillegg til å være en dyktig navigatør er han  en skikkelig handyman, sveiser, dreier  og bygger hus". Det er alstå ordene til en kaptein på en Shuttle tanker i nordsjøen som skriver dette og har varslet at de kommer når de er ferdig i nordsjøen, hvis vi tørr! Klart vi gjør! :)
Pirat Kristin
Pirat Eva
Så har vi fått en ny "villing" på laget! Hege-lill er vår barndomsvenninne og vokste opp sammen med oss i Dyfjord i deler av oppveksten. Vi har diskutert opp og ned i mentet hva som må være kriteriet for å få plass på bildene våre, og er kommet fram til at det må være noen som er villig til å stå på for Dyfjord og er villig til å jobbe sent og tidlig med frivillig arbeid. Det må nesten være en livsstil... Mann, barn og andre interesser må ikke komme i veien, tvert imot så må de være like dedikerte! :)
Hege-Lill bor ikke i Dyfjord, men har et intenst ønske om å flytte hit med familien sin. Nesten hver helg kjører familien til Dyfjord for å besøke oss på SammenSurium, og Hege med familie har stilt opp som vikarer, vært med å arrangere 17. mai og er nå i full sving med å planlegge neste arrangement sammen med oss. Og så er hun gravid, akkurat som vi andre var da vi startet opp med prosjektet "De ville bak fjellet".  Og "barnefabrikker" ønsker vi mer en velkommen hit! Vårt store, store dilemma er hvor vi skal finne husrom til familien på snart fire (fem).

Pirat Hege-Lill

Her står fortsatt flere tomme hus, som bare står der...  For hvert år som går blir de mer og mer falleferdige og snart er det ikke mer å gjøre. Det er provoserende, frustrerende og utrolig irriterende, men sånn er det.

Vi er kreative og smarte, så vi finner nok på noe bare vi får litt tid til å pønske ut noe riktig lurt.

Og fotoshooten ja... Da vi kom masjerende ut i piratkostymene ute på nesset, så sto det en fransk bobil der ved fiskehjellene. De var ganske så stor i øynene og lurte på hva i all verden det var som sto på. Fra å være ganske så stille og øde, så eksploderte det plutselig med mennsesker. Oss, ungene våre, venner og andre fra bygda som bare ville se!

Vår fotograf Hans K. Jensen tok bilder, det gjorde de franske turistene og vår fetter Erlend tok bilder og vi lekte atter engang at vi var stjerner som solte oss i blitzregnet....  Herregud, vi er rare! Men så har vi jo ikke så mye annet å finne på i Dyfjord enn den moroa vi selv finner på.




Ungene var sure fordi de ikke fikk kle seg ut og være med på bildene, så til slutt lot vi dem også få være med på et par bilder. Vi lovte at vi skulle lage en egen fotoshoot for dem en annen dag, og det slo de seg til ro med! Vår fetter Erlend hadde med seg sine to små jenter som aldri hadde vært i Dyfjord før, og de kommer nok aldri til å glemme de gale slektningene til pappa.

1 kommentar:

  1. Så flotte bilder!! Og så artig å lese om det dåkker holde på med- stå på videre :-)

    SvarSlett