søndag 16. februar 2014

Pressemelding


Dette er den informasjonen vi nå sender ut til lokalavisene rundt i Nord-Norge, og her finner du også mer utfyllende informasjon om Dyfjordkonferransen 2014 (blant annet rabatter og så videre).

Vi lever nå opp til vårt gode navn og gjør det hittil villeste stuntet noensinne i Dyfjord. Vi har invitert noen av Norges beste foredragsholdere til Dyfjordkonferansen 2014, som den første i historien. Planen er at dette skal bli en årlig begivenhet. Datoen i år er 6. og 7. mai. 

Arrangementet skal selvsagt være i Dyfjord, ei døende bygd med kun 43 innbyggere. Vi har mistet alt, unntatt motet, gløden og troa på at det faktisk går ann å blåse nytt liv i bygda vår.

Penger til Kystaksjonen
Styret har vedtatt at 500 kroner av påmeldingsavgiften går direkte til Kystaksjonen – for å sikre levende samfunn i Nord-Norge basert på primærnæringer og fiskerier. Dette er helt i tråd med våre visjoner om å bidra til å gjøre verden litt mer ”grønn”, miljøvennlig og bærekraftig.  Vi har satt et tak på 100 påmeldte, og hvis vi lykkes så vil vi kunne gi hele 50 000 kroner til et meget godt og viktig formål.

Det er tragisk å se hvordan naturressursene våre tappes ut av landsdelen, og hvordan vår rikdom havner på private hender. Vi har tro på at pengestrømmen kan snu og at det finnes muligheter for å bygge opp et enda mer solid næringsliv i nord, enn det vi ser i dag. Dyfjordkonferransen 2014 har dette som hovedfokus. Skal vi ha en sjanse til å overleve her oppe i nord, så må lokalbefolkningen selv klare å skape noe nytt.  For å klare det er det å skaffe kapital en barriere.

40 milliarder kroner
Hvert år fordeles over 40 milliarder kroner til næringslivet og under årets konferranse er hovedtemaet å lære seg å finne fram i tilskuddjungelen og lage søknader som treffer blink. Ekspert i temaet tilskuddordninger, Anders Vik har utviklet et helt nytt kurs hvor næringslivet er målgruppen.

Anders vil være vår hovedforeleser under konferansen som varer over to dager. Vi er ikke i tvil om at næringslivet her oppe i nord er alt for dårlig til å benytte seg av disse mulighetene, og vi er heller ikke i tvil om at Anders er rette mannen for å både motivere oss og hjelpe oss til å bli flinkere til å ”krafse” til oss mer fra den store pengesekken som står og venter på oss.

Protest mot sniksentraliseringa
Vi mener at det er helt selvfølgelig at konferansen skal finne sted i Dyfjord, selv om det kanskje hadde vært mer praktisk å lage et slikt arrangement på et mer sentralt sted.  Dette er en protest mot den sniksentraliseringa som vi ser i dag. Det kan synes som om det ikke skal være liv i småplassene langs kysten mer, men vi vil bevise at selv det minste lille ”fjordhullet” kan hvis bare viljen og pågangsmotet er stor nok.

Konferansen skal holdes på Dyfjord grendehus og her skal det serveres blant annet kongekrabbe, retter fra havet og det beste vi har å by på fra Finnmarkskysten. (Det vil selvsagt bli alternativ til de som ikke tåler sjømat). Gjestene langveisfra skal busses til overnattingssteder på Nordkyn. Gjester som kommer med bil og som ikke kommer til å benytte seg av transport mellom Dyfjord og overnattingsteder kan trekke kr. 500 fra påmeldingsavgiften.

En slik konferranse, forutsatt at vi lykkes selvsagt, vil kunne ha gode ringvirkninger også for annet næringsliv på halvøya vår. Det er nok slik vi må tenke i framtida. Vi må finne ut
hvordan vi kan hjelpe hverandre og bruke hverandre på en slik måte at vi ikke blir konkurrenter, men at vi heler kan styrke hverandre.

Alex Rosèn kommer
Legendariske Alex Rosén kommer og vil holde foredrag om nettopp teambuilding.  Han forteller blant annet om sine opplevelser fra sin polferd med Berserk. Vi kan love både humor og mange nyttige innspill å ta med seg videre. Alex har med seg kameramann og vil dokumentere sitt opphold og sine opplevelser fra Nordkyn.

Vår siste foredragsholder er vår egen lokale Lucky-Linda Persen, et fyrverkeri som ser muligheter i enhver situasjon. Hun lærer oss hvordan man kan bruke humor og kreativitet til å få bedriften din til å blomstre.

Vi håper at mange stiller opp og ser verdien av både positiv omdømmebygging og at dette er kompetanseheving og viktig kunnskap som vil kunne gi mye positivt tilbake til lokalsamfunnet i framtida. I tillegg er det en gylden mulighet til å møte nye og spennende folk, og skaffe seg nye kontakter. 

En viktig investering
Det koster litt å delta, men de kunnskapene du tar med deg hjem vil kunne gi deg det mangedobbelte tilbake opptil flere ganger i framtida. Du lærer hvordan du kan finansiere gode prosjekter og få satt dine ideér ut i livet, og hvordan du kan hente inn helt frisk kapital til din bedrift.

De ville bak fjellet har selv deltatt på kurs med Anders Vik og har flittig brukt kunnskap og lærdommen til å hente inn store beløp til prosjekter i Dyfjord det siste året fra blant annet Finnmark fylkeskommune, Frifond, Lebesby kommune og andre.

Årets konferranse har gründere og nyetablerte som hovedmålgruppe, men alle i næringslivet vil ha godt utbytte av å delta. Vi oppfordrer derfor spesielt næringsjefer, konsulenter og folk som til daglig jobber med å gi råd og veiledning til næringslivet, til å få med seg Dyfjordkonferransen 2014.

Det er bare 100 plasser, vi har allerede fått mange påmeldte  så her er det bare logge seg inn på www.dyfjord.no og reservere plasser fort!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar