torsdag 19. desember 2013

Fakkeltog for Dyfjord

Det var et mål å matche innbyggertallet i Dyfjord og få 43 stykker til å komme å gå i fakkeltog for Dyfjord, og det kom 45 så da kan vi vel si at det var over 100 % frammøte! Fantastisk stemning og så utrolig flott at mange kom fra både Kjøllefjord og Mehamn! Det viser bare at vi og flere med oss bryr seg og vi ønsker så inderlig at det blir lys og aktivitet igjen på fiskebruket vårt.

Arne var en av dem som mistet jobben sin da fiskebruket gikk konkurs, men han smiler likevel og har troa på at ting ordner seg.
Nydelige Elsa vår, er tilflyttet Dyfjordpatriot og stiller gjerne i protest-tog! Hun har gitt hjertet sitt til Dyfjord og vi er så glad for at vi har henne her.


Gode snille sangfuglen Arnt stilte også opp for bygda si i dag, her sammen med en liten delegasjon fra Kifjord.





Geir Liland sto for dagens appell. Tålmodighet er en dyd, men det har vi ikke!  Takk til journalisten som kjørte helt fra Vadsø for å lage TV fra dagens happening i Dyfjord. Vi regner med at innslaget kommer på Nordnytt i morgen. Han kan skimtes litt kamuflert inni buska der... 


Dyfjords egen tante Ruth har stått på for Dyfjord i alle år, hun kommer ikke til å gi seg med det første. Hva skulle vi gjort uten henne. Patriot, forbilde og et ekte dugnadsmenneske. En ildsjel! Tusen takk tante for at du er den du er! I dag hadde hun på seg protestlua. :)



Vi fikk ingen blinkskudd av Reidar, men han står bakerst på bildet. Han er en av tre som er født i Dyfjord (på kjøkkenbenken i blåhuset i orkan) og nå bor han i Tromsø. Tenk at han kom helt til Dyfjord for å delta i protesttoget vårt! Vi kan takke hans far, Terje Christensen for å være en av flere som kjempet fram skolen i Dyfjord i sin tid. Uten han hadde vi nok aldri vært her.  Terje var for øvrig bestyrer for fiskebruket i mange år og det var han som brukte å holde blant annet leker for unger og holdt bygda samlet. De finnes de som påstår at Terje fortsatt passer på oss i Dyfjord og holder vakt over Dyfjordbruket.


Ordføreren vår kom også, og det setter vi uendelig stor pris på. Det viser at Lebesby kommune bryr seg om Dyfjord, og det varmer! Tusen takk, Stine.



Kirsti sendte opp tre av Sissels kinesiske lysballonger som hun sendte opp. En for håp, en for framtida til Dyfjord og med den siste sendte hun alle negative vibber og håpløshet bort fra Dyfjord.

Etter fakkeltoget serverte De ville bak fjellet julegløgg, pepperkaker og sjokolade til de frammøte. Barna fikk is og juice.  Faklene var også sponset av foreningen De ville bak fjellet.

Tusen millioner takk til alle som kom og gjorde dette til ei fin markering. Nå krysser vi fingre og tær for at våre bønner blir hørt.

God jul alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar