torsdag 5. desember 2013

Breaking news!

På grunn av en rekke uheldige omstendigheter så må vi utsette konferansen til mai, ny invitasjon sendes ut på nyåret og vi jobber nå for å gjøre programmet enda bedre!

Mer info kommer etter hvert. Vi beklager så mye og alle påmeldte vil bli varslet på mail.

Det har vært noen hektiske uker i forbindelse med et helt nytt prosjekt . Lebesby kommune har innvilget oss 66 000 kroner til et forstudie som vi er godt i gang med nå. Vi håper at dette vil resultere i nye arbeidsplasser i Dyfjord etter hvert. Med oss på laget har vi fått Kreativ Industri i Vadsø, og hvis alt går etter planen skal vi ha klar en forretningsplan i løpet av januar måned.

I forbindelse med konferansen i mai kommer vi også til å invitere de viktigste samarbeidspartnere i vårt nye store prosjekt til kick-off samling. Så veldig mye mer et det vil vi ikke avsløre akkurat nå, men alt er veldig spennede og vi ser fortsatt lyst på framtiden i Dyfjord.

Vi kommer fortsatt til å jobbe for å få bedre mobildekning i Dyfjord, at det blir lagt press på at veien til Dyfjord blir rassikret (og at hullet i veien blir utbedret), vi kommer til å mase til vi får et skilt (på norsk og på samisk) som viser hvor du er kommet, og vi kommer til å følge med på hva som skjer med fiskebruket og bygningene som blir stående nok en vinter og forfalle....

Vi har ikke nådd så veldig mange av målene våre for 2013, og det ville være å lyve å si at vi ikke blir litt motløse av alle løftene som ikke blir holdt. (Vi hadde til og med fått dato i juni for mobilmasta som skulle settes opp, skilt har vi fått lovnad om for to år siden, og den veien er det vel ingen som har lovt å gjøre noe med før den er borte, men det føler vi ikke er helt godt nok. Ellers viser vi til forrige blogginnlegg når det gjelder det fordømte fiskebruket).

Vi velger å tro at 2014 er det året da ting virkelig begynner å skje og at Dyfjord virkelig får etablert seg som et fiskevær som er både livskraftig og attraktivt!

Kanskje ikke så veldig breaking news, men det kommer snart! ;)

Vel, for spesielt interesserte så tar vi med en kommentar som ble ble skrevet inn under sintebloggen vår tidligere, vi synes at den var så velskrevet, fornuftig og inspirerende til å ikke gi opp kampen (og dersom du driter i fiskebruket i Dyfjord og er lei maset, så ikke les videre):

Takk for at vi fikk komme på besøk hos dere i september. Vi lar oss inspirere av folk som har pågangsmot. Bolystprisen som dere fikk er velfortjent. 

Tok å sjekket litt og er enig i at det er mye uheldig sammenblanding av roller og tette nettverk. 

Roller Per Steinhaug Johanessen http://www.proff.no/rolle/per-steinhaug-johannessen/vads%C3%B8/374557/
Roller Oddvar Jensen http://www.proff.no/roller/oddvar-jenssen/mehamn/348372/

Det er helt klart uheldig at bobestyrer også er styreleder i den største kreditorbedriften. Som bobestyrer og styreleder har han mye makt og veldig sterk påvirkning i forhold til videre drift i Dyfjord og hvem som får kjøpe virksomheten, jfr. salgsoppgaven.

Oddvar Jensen har uheldige sammenblandinger av roller både i Nordkyn Seafood og i Bacalao Nord. Jensen er både eier og utøver eierrollen, er styremedlem (styre selskapet på vegne av eier) og er samtidig også daglig leder av Nordkyn Seafood. Det er en samrøre av roller. Det er daglig leder som legger fram beslutningsgrunnlaget for styret. Som daglig leder og styremedlem er han egentlig "inhabil" i mange saker som styret beslutter. 

Av regnskapene så fremkommer det at Bacalao Nord har drevet med underskudd i alle år og i de siste tre-fire årene har de drevet på kreditorenes regning. 4,5 millioner høres mye ut for anlegget. Ser at Skatt Nord har tatt utleggsforretning der, så driften har nok ikke vært drevet som det skal. 

Dyfjord en flott plass. Stå på videre.

Takk, Frans!





1 kommentar:

  1. Greit at det settes bredt fokus på dette med "samrøre!" Tenker på både gamle Trygve Nissen og hans sønn Rolf - som tidligere var eiere av bedriften. De ville ha snudd seg i gravene - om de hadde vært vitne til det som har skjedd med Dyfjord og fiskebruket. Det var forretningsfolk som følte ansvar for bygda og folket som hadde bygd sine hus og bosatte seg der. Dette var forretningfolk med litt "stil" og med orden i "sysakene!"

    Etter deres dager har Dyfjord bare forfalt, da det kun har vært "døgnflue - opplegg" og plassen er dessverre utbyttet av makthavere som ble litt for "store" i egne øyne.

    Dette med "nettverksbygging" og inhabilitet, det ble jo et stort problem i den lille bygda.



    SvarSlett