torsdag 10. oktober 2013

Med promp og prakt!

Vi ble veldig lykkelige den dagen hvor vi endelig kunne sette oss i bilen og fyke over fjellene til Vadsø for å gjøre hele tre koselige ting, men vi kom ikke så langt før det smalt!  Vi hadde ikke rundet Klubben før en stein smalt i frontruta og ga et dypt søkk i både frontruta og i angsten... Vi har en festlig årstid framfor oss hvor vi daglig skal kjøre alle barna våre forbi store steiner som henger faretruende der oppe. Et lite varsel om at vi har valgt å bosette oss på en farlig plass, og vi vet at ingen kommer til å gjøre noe før en av oss ligger mosa under storstein...




... men alle disse depressive tankene var borte før vi hadde rundet Klubben og derifra var humøret bare stigende og stigende! Wiiiii, så spente vi var på å møte den tredje foten på krakken vår og motta bolystprisen fra fylkeskommunen. Men før vi kunne hoppe i finstasen hadde vi booket et møte. Og uten å si så mye om det møtet, så kan vi si at det var vellykket og veldig motiverende! :) 


Her er lykkelig leder for De ville bak fjellet.... Totally unbeliveable at vi skal motta bolystpris,  men vi har jo lyst som aldri før til å bo i Dyfjord, så helt unbeliveable er det jo ikke! 


Lille Bella Axelia (4 uker på denne dagen) hadde sovet under hele bilturen fra Nordkyn til Vadsø, og var i storform da kvelden kom. Mens flinkeste Kirsti Krogh fra nabobygda Kjøllefjord holdt en flott takketale begynte det å bultdre høyt...

Så høyt at mamma Linn ble rød, Bella måtte gjemme seg fordi hun ble så flau.... Det buldret ikke, det kom en megabraker, en skikkelig høy promp som fikk prisvinnerbordet, sammen med fylkesråder og politikere rundt oss til å brase ut i latter.


Og selv om den lille ikke har lært seg helt takt og tone når man mingler med høytstående politikere, og andre viktige mennesker på gallamiddag, så stoppet det ikke firebarnsmamma Eva i å bli babysyk... "Æ vil ha en til, minst!"


En stolt gjeng fra Nordkyn. Det er stas å bli satt pris på!

Ja, og mens vi sto der og solte oss i all oppmerksomheten og det flashet i blitser alle veier, så lekte vi at vi sto på den røde løper i Hollywood og fikk en aldri så liten forsmak på hvordan det vil bli den dagen når vi blir berømt!
Ja, vi liker positiv omtale fra media, men nestleder Kristin fikk pepper fra leder Linn som havnet på forsiden fordi storesøstra slenger med kjeften (dårlig uvane) og med klar beskjed om å holde seg langt unna journalister i framtiden og totalt taleforbud. Det er ikke første gangen, men av og til så renner det over likevel. Nå har Kristin fått klar beskjed om at hun bare har med å gjøre Dyfjord berømt.


Og Eva flørtet med kjekke sterke brytere og realitystjerner (bl.a. Mikkel fra Farmen)...


...så sjarmerte lille Bella både krøllete samer og resten av forsamlinga.

Og vi var ikke de eneste fra Nordkyn, vi var faktisk ganske godt representert. Her sammen med Kirsti Krogh (vinner av folkehelseprisen) og Ellinor Utsi.


Vi møtte utrolig mange flotte mennesker, og vi fikk også snakket med fylkesråd for samferdsel hvor vi selvfølgelig fortalte om den dramatiske turen til Vadsø hvor vi nesten så døden i hvitøyet (vi måtte jo legge på litt ekstra, sånn at hun forsto alvoret) og selv om hun ikke lovte oss noen ny vei med det første så lovte hun i allefall å prøve å pushe på litt sånn at vi får skilt til Dyfjord snart (på norsk og på samisk)! Tusen takk for at vi fikk komme til Vadsø, takk for at vi fikk bo på suite med badstu, takk for et fantastisk flott kunstverk, en fin sjekk og et flott arrangement! Vi kommer gjerne tilbake til neste år!

Og nå er vi vel hjemme igjen, og her sitter vi og koser oss med ost, kjekt, druer, varm te, ansiktsmaske, skitprat og fotosession i Dyfjords nye fotostudio.

 Det skjer mye bra i Dyfjord! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar