tirsdag 7. august 2012

Da er folkefesten i gang!

Vi hadde en flott åpningssermoni i går! (Det kommer bilder og film fra åpningsfesten senere!)

Og etter at mange mager ble mett på deilig fiskesuppe, lammegryte, kaker og andre godsaker, så tok det skikkelig av i Dyfjord når ville indianere møtte enda villere cowboyer. Små og store, unge og gamle fyrte laus og hvis en eller annen intetanende turist forvillet seg innom Dyfjord da, så måtte han jo tro at han var kommet til en meget merkelig plass! Her var godt voksne damer som smøg seg gjennom gresset med krigsmaling i ansiktet, menn godt over 30 som snek seg rundt hushjørnene med påmalt bart og skjegg og geværene klare til å fyre løs på fienden. Og over hele bygda var det krigstilstander, med "DERN, DERN, PANG, GABOFFF og RATTATATATATA (noen hadde vist maskingevær). Men leken gav mersmak, og selv de voksne var ikke villige til å gi seg før man hadde fått både en og to og tre revasjer.


Her er cowboy og indianerstammen samlet, og gjør seg klar til kamp!


To av cowboyene, den ene litt redd for de ville, den andre prøver å late som om det går bra...


Ikke vanskelig å se at alle cowboyene var litt skjelvne i knærne... og skeptisk! :)


Mens de ville indianerne smilte seierssikkert selv før kampen var begynnt!


Vi hadde besøk av journalist Henriette fra Finnmarken, som var sporty og hev seg med på en runde Cowboy og indianer! Det så ut som hun likte det!


Og barna fikk tilbud om å få ansiktet malt i dag, og disse to var nok dagens skumleste!

Selvsagt var det DE VILLE indianerne som gikk av med seieren, uten at det egentlig spiller noen rolle... for vi Dyfjordinger er skikkelig skuffet over at så få Kjøllefjordinger hev seg med på leken.  Vi konkluderer med at det er mange feiginger! Ugh! Ugh!

I dag blir det grilltur til Garte kl. 15 og mimrekveld fra kl. 20 (arrangementet flyttes fra SammenSurium og bort på Grendehuset da det høres ut som det kommer en god del folk!)

JAKTEN PÅ DYFJORDSKATTEN pågår hele uka og en stund utover høsten. Dette er en natursti med 8 poster/ledetråder plassert rundt omkring Dyfjord. Turen tar omkring 2 timer å gjennomføre, og det er å anbefale at det følger med en voksen. Alle som gjennomfører og finner skatten er med i trenkningen av en flott premie! (Ha med nistepakke, der naturstien ender er et perfekt sted for å grille, lage bål etc!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar