onsdag 25. juli 2012

De olympiske Dyfjordlekene


De olympiske Dyfjordlekene 2012

 arrangert av «De ville bak fjellet»

De olympiske Dyfjord leker vil bestå av 6 forskjellige øvelser som er hentet fram fra barndommens viltre øvelser i å være tøff, sterk og gal.   

Komitéen har valgt ut øvelsene : Tørrfiskhaukasting, kappløp, isbading, kjerring/mannebæring, potetsekkeløp, tautrekking og fiskekonkurranse.

Deltagerne stiller i 5 forskjellige kategorier; (menn 15-100 år) (kvinner 15-100) (barn 0-5 år) (barn 6-10 år) (barn 10-14 år).

Deltakerpremie til alle barn fra 5 år og nedover.  Premie for 1. 2. og 3. plass sammenlagt i hver av kategoriene.

I grenene tørrfiskhaukasting, kappløp, potetsekkeløp og fiskekonkurranse vil det gi blitt 1. poeng for deltakelse, 2 poeng for 3.plass, 3. poeng for 2.plass og 4 poeng for 1.plass. Du velger selv hvilke øvelser du har lyst å delta på, og du samler poeng ved å delta på flere øvelser.

Isbading, kjerring/mannebæring og tautrekking er øvelser som gir 3.poeng ved deltakelse.

Litt om de forskjellige øvelsene:

Tørrfiskhaukasting:  For å være helt ærlig så har ikke denne grenen så mye med barndomsøvelsene til Dyfjordingene å gjøre. Dyfjordingene har egentlig aldri hatt for vane å springe rundt å kaste tørrfiskhau. (Så gal er de ikke..) Derimot var det å steine måser en kjent aktivitet for Dyfjordingene. Treffsikre var de også. Da arrangørene mest sannsynlig ville fått store problemer ved å arrangere noe slikt i dag, ble tørrfiskhaukasting et godt alternativ. Så hver deltaker får tre fiskehau hver som de skal klare å treffe bøtter med.

Kappløp: Hvilken Dyfjording har ikke sprunget barføtt over lyng og stein? Kjent blodet rase gjennom årene for å komme først til målet? Selv når det var vinter var det om å gjøre å se hvem som klarte å holde ut lengst på det iskalde underlaget mens en sprang gjennom snø, vel vitende om at det mest sannsynlig ville gjøre vondt etterpå.

Kappløpet starter ved kapellet og går til bruddet. Der vil du finne en liten stein som du må ta med deg tilbake som bevis for at du virkelig sprang dit du skulle. Kriteriene for å delta er at du MÅ ta av deg skoene og sokkene, bare da er du verdig å konkurrere mot Dyfjordingene. ;)

Isbading:  Vi bor ganske langt nord, og har sjeldent de store temperaturene å skilte med. Badetemperaturene er hvertfall ikke noe å skryte av. Men det går faktisk an å lure naturen og kroppen til å føle sydentemperaturer!

Vi fyller opp 500-liters karr med isbiter og vann. Her må du ta deg ett realt dykk før du hiver deg utfor kaikanten! Vi lover deg, badetemperaturene i Dyfjorden er slett ikke ille!

Kjerring/mannebæring:  Likestillingen har kommet langt, og det er slett ikke umulig at kjerringene er sterkere enn mannfolka.

Du må klare å forflytte mannen eller kjerringa di raskest mulig 30 meter.

Potetsekkeløp: To gode gamle leker slått sammen i en. Her skal du ikke bare forflytte deg fremover i en sekk, men du skal også klare å holde poteten i plass i skjeen.

Tautrekking: Vær med å bruk musklene. Vi satser på at noen tørr å utfordre Dyfjordingene??

Fiskekonkurranse: Med en rekved, litt nylon, en rusten krok og gammelt agn har Dyfjord barna stått på kaia å fisket kattefisk. De kunne fiske opp til flere kasser. Jo større fisken var, jo bedre!

Ta med deg noe du kan fiske med. De som får de største fiskene vinner!



Så ta utfordringen du som tørr! Vi har mange flotte premier!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar