torsdag 12. april 2012

Åpent brev


Kjære Ordfører, Rådmann og politikere i Lebesby kommune.

Vi føler at dette begynner å bli latterlig mye mas fra oss, men vi klarer bare ikke forstå hvorfor det er så vanskelig å gi oss litt støtte til å drive barnehagen i Dyfjord. Argumentasjonen om dårlig økonomi falt i stykker i det øyeblikket dere lyste ut to nye assistentstillinger til Galgeneset barnehage.
Vi har 8 barn som tilsvarer 10 barnehageplasser. Vi har ikke noe slags ønske om at de skal gå i barnehagen i Kjøllefjord. (Det har ingenting med verken personale eller at det ikke er en bra nok barnehage, det håper vi alle forstår). Det er bare ikke under noen slags omstendigheter en tilfredsstillende løsning for oss. Selv helsesøster i kommunen støtter oss her og har lovt å sende en anbefaling for oss til dere.
Nå har dere lyst ut to assistentstillinger i Kjøllefjord. Hvis dere regner med at våre 8 barn (tilsvarende 10 plasser) IKKE har tenkt å bruke disse plassene til høsten, så kan dere jo i teorien la være å ansette disse to assistentene og heller sende pengene over til oss?
Fortell oss hvordan det har noen slags innvirkning på det sprengte budsjettet deres? Vi føler at det har gått prestisje i denne saken nå. Det er synd, for det er faktisk 8 små barn som er de skadelidende partene, men de skal altså tvinges til å pendle mellom Dyfjord og Kjøllefjord hver dag. Når de blir hentet om ettermiddagen, så vil de mest sannsynlig sovne på veien hjem. Så må de vekkes, og så må det lages middag. Når middagen er fortært, så er det streng tatt tid for kveldsmat, tannpuss og legging. For et liv!
Vinteren i år har vært mild og snill. Det har vært lite kolonnekjøring. Det har ikke gått noen store ras (enda). Kan dere garantere at vi er like heldige til neste år?
Vi beklager det evinnelige maset. Det er ikke meningen å opptrå som hår i suppa, men dette er fryktelig viktig for oss. Vi bønnfaller dere om å redde bygda vår. Vi ber på våre knær om at dere lar barnas beste ligge til grunn når dere neste gang behandler søknaden vår. Det blir den fjerde og siste.
Og barnehagen vår er ikke formelt godkjent enda, men det er fordi vi ikke har penger til å få inn et menneske med byggteknisk kompetanse. En som kan skrive søknad om godkjenning av bygget som eies av dere, til dere (teknisk etat). (Søknad om bruksendring og dispansasjon om kravet til seriekoblet brannvarslingssystem til nærmere 100 000 kr, om vi ikke husker helt feil). Vi er redd for at om vi bruker 10 000 kr på å leie inn denne fagmannen, så vil det være bortkastede penger så lenge vi ikke vet om vi kan drive barnehagen videre. Og i verste fall så får vi avslag på søknaden fra dere, og så er vi like langt. Vi vil selvsagt prøve å få ordnen dette så fort vi vet at vi har økonomi til å drifte barnehagen videre.
Vår søknad om midler fra Sametinget ligger også på vent inntil vi har et realistisk busjett å legge fram.
Oppvekstsjefen lovte oss i går at hun skulle prøve å få i stand et møte mellom oss og dere, slik at vi kan treffes og komme fram til en enighet. Det er i allefall svært viktig for oss at vi får et endelig og klart svar snart, slik at vi kan planlegge veien videre.
Med vennlig hilsen
Desperat foreldregruppe i Dyfjord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar