mandag 13. februar 2012

Kokebok fra Dyfjord

De ville bak fjellet har nå bestemt at det skal lages en egen kokebok fra Dyfjord. Hvis alt går etter planen så skal den ligge under mange juletrær til jul. Vi har dermed litt under ett år på å følge noen av Dyfjords damer/menn gjennom alle sesongene. Kanskje skal boka hete noe sånn som "Takk for maten som må huskes til evig tid!". Eller noe sånnt. Tanken er i allefall å hedre alle de prominente kokkene som bor i Dyfjord, gamle og unge. For det er mye deilig mat her, og nå er vi redde for at de eldste skal ta med seg tradisjonelle og særegne oppskrifter den dagen de drar. Det må ikke skje, da vil en viktig del av kulturen vår forsvinne og gå tapt. Vi tenker at alle som vil kan få dele noen av sine største spesialiteter, kriteriet er bare at de må bo eller ha bodd i bygda.

Planen er å samle sammen de beste av de beste kakeoppskriftene og andre bakevarer som Dyfjord er mest kjent for, samle sammen gode gamle tradisjonelle og nye middagsretter, og ikke minst ha fokus på retter av fisk og vilt siden vi bor midt i verdens rikeste matfat! Vi vil jo helst ta utgangspunkt i lokale råvarer så langt det lar seg gjøre.

Vi vet jo ikke helt hvordan prosjektet utvikler seg, men vi ser for oss at "kokkene" i boka må få et eget bilde og en presentasjon, sånn at boka også blir en liten historie om bygda Dyfjord. Så må vi ta bilder av prosessen med å lage rettene, det tenker vi å gjøre hjemme på kjøkkenet hos hver enkelt kokk, selvsagt skal oppskriften være med, og så håper vi at vi skal klare å lure ut av hver enkelt hva som er deres hemmelige triks for at akkurat deres versjon av retten blir så fantastisk at smaksløkene danser lambada i flere timer etterpå!

Det vi trenger hjelp til nå er å plukke ut hvilke oppskrifter kokkene våre skal få presentere. Har du vært i Dyfjord og smakt noe spesielt utsøkt og godt? Hvilke oppskrifter ønsker du å ha med i boka? Send inn forslag til:

devillebakfjellet@hotmail.com eller skriv på veggen vår på facebook(Søk på SammenSurium eller De ville bak fjellet!

2 kommentarer:

  1. Dette var en super god ide!

    Den skal jeg kjøpe når den kommer ut, og jeg skal gi til mine kjære to småbrødre Gunvald og John Philip.

    Jeg likte alternativet "Takk for maten som må huskes til evig tid!". som tittel :-)

    Ho Mor Dyfjords hjembakte brød, de har vi satt kjempe masse pris på som unger :-)

    Dere skjønner vel at det er Ruth P. det er snakk om?

    Mvh
    Solfrid Pettersen

    SvarSlett