mandag 27. februar 2012

Scrabbleturnering, 50-øringer og manusfest!

Det var en skikkelig travel dag på SammenSurium på lørdag. Folk fra fjærn og nær ramlet innom for å være med på skyhøy kosefaktor i Dyfjord. Vi konstaterer bare det. Vi fikk også inn noen særdeles glimrende ideer som vi tente så mye på, at vi faktisk iverksetter allerede på onsdag (om to dager): Da starter vi Scrabbleturnering i Dyfjord kl. 18 (etter vanlig åpningstid).  Det ble også foreslått at vi burde starte opp med fast quiz en gang i uka, og det er jo en fabelaktig idè! Tidspunkt kommer vi tilbake til om litt.


Norges Bank pensjonerer femtiøringen. Det finnes 179 millioner kroner i 50-øringer rundt om i landet og foreningen oppfordrer folk til å gi de små brune til kreftforskningen.
- Hvis hver nordmann leverer inn bare 3 små 50-øringer blir det faktisk hele 7,5 millioner til Kreftforeningens arbeid, skriver forenignen på sine Facebooksider. De ville bak fjellet samler nå inn den lille kobbermynten og vil være med å bidra til en sak som vi anser som kjempeviktig! Våre kunder oppfordres herved til å kvitte seg med mynten i vår lille glasskrukke på disken i butikken!

Disse to søte jentene hadde et oppriktig ønske om å få bli tatt bilde av og komme i avisa. Dessverre har vi ikke noen avis å publisere dem i (enda), men vi tipper at et bilde her på bloggen må være nesten like stor stas? Her hos oss er det helt greit å pikke fotografen på skulderen og ønske seg et bilde... det skjer stadig vekk det, og det er bare koselig. Vi prøver vanligvis å spørre folk om det er greit å ta bilde og publisere her. Av og til skjer det likevel en glipp, og vi minner på at det fullt lovlig å be om at bildet blir fjernet hvis du er havnet på bloggen mot din vilje. Vi respekterer at ikke alle er like begeistret for omtale, og at ikke alle er like overbevisst om at all PR er god PR, slik som de ville bak fjellet! :)



Vi hadde også en kjempetrivelig førstegangsbesøkende helt fra Bodø:



Etter åpningstid på lørdag fikk vi endelig smake på champagnen vi fikk i åpningsgave for snart et halvt år siden. Vi møttes hos sjefen vår inne i Dyfjordbotten og hadde som mål å få laget manus til Dyfjords aller første orntlige påskekrimfilm. En ting kan vi love: Manuset ble knallbra, så får vi bare se om skuespillerprestasjonene, filming og redigering holder mål... Det blir skikkelig spennende, og vi kan avsløre såpass at det dreier seg om både påskekyllinger, mord, samer, damer og så videre.... Vår første frivillige skuespiller fra Kjøllerfjord var også på plass....

... og demonsterer her hvordan et skikkelig kjærringhyl bør høres ut! (Egentlig så jobber han veldig hardt for å overbevise De ville bak fjellet om at han er verdig en rolle i filmen vår og vi lot oss overbevise, om enn under litt tvil... !)

Ellers har vi også fått tak i en mannlig skuespiller til, og han skal faktisk ha en av hovedrollene (selv om han snakker litt feil dialekt (lofoting). Ellers er det fortsatt ledige roller, om noen fortsatt vil være med å bidra!


Her skåles det over en lav sko, for De ville bak fjellet, for Dyfjord, samarbeid, filmprosjekt, fiskebruk, framtiden, fortiden, livet, butikken vår, mannfolk, kvinnfolk, fred, livet og rike fiskebanker. Det skåles for barnehage, samer, kjøllefjordinger og det skåles for dugnadsånd, 50-øringer og for at vi er så priviligerte at vi får lov til å utfolde oss på verdens beste plass hver dag! 

Husk Scrabble-turnering på onsdag kl. 18. Alle får sin poengsum skrevet opp, og på slutten av måneden ser vi hvem som har høyest score. Vinneren får heder og ære, og kanskje en liten premie! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar