onsdag 12. august 2015

Koselig besøk fra Sámediggi

Nå har vi jo stadig vekk koselig besøk fra fjern og nær, men i dag fikk vi besøk fra Sametinget og det er ikke helt dagligdags.

Selvfølgelig ville vi gjene ha besøk av Sametingsrådet og vi følte oss veldig beæret av så flott besøk, spesielt siden det ikke var helt planlagt på deres sjøsamiske turnè langs Finnmarkskysten, men så ville de likevel ta en liten avstikker til Dyfjord.

Rådets mål for turen er å få innblikk i både utfordringer og muligheter i sjøsamiske områder, og tema på reisen vil være både fiskeri, næringsutvikling og kulturell revitalisering.

Vi i De ville bak fjellet fikk lov til å fortelle om både våre frustrasjoner (les: fiskebruk og tomme hus som forfaller) og våre håp og ønsker for vår lille bygd i framtida. Tilbake fikk vi mange gode tips og råd om støtteordninger og midler til gode prosjekter som det går ann å søke på fra Sametinget og en hyggelig stund sammen med noen av de fremste politikerne i fylket vårt.

Vi er  egentlig dårlige på å søke om midler og støtte... vi styrer med så mye at vi nesten aldri har tid til å sette oss ned med papirarbeid og det er jo litt dumt, men nå har vi fått et spark bak og kanskje klarer vi å få av gårde noen søknader til høsten.

Silje Karine Muotka sammen med tre kjekke menn, Henrik Olsen, Runar Myrnes Balto og Inge Arne Eriksen fikk nystekte vafler og omvisning på Sammensurium og et lite innblikk i De ville bak fjellets geskjefter. Nedenfor skriver Silje Karine Muotka i gjesteboka vår og det var en riktig koselig hilsen som vi ble glade for.
Henrik Olsen passet godt inn med sin fargerike drakt på Sammensurium.  Hege-Lill litt i bakgrunnen med konstante kynnere... nå er det nok ikke mange dager før nok en skikkelig villunge ser dagens lys.
Dette var veldig hyggelig, tusen takk for titten og velkommen tilbake. :) 

Nå er det nesten bare kongen og dronningen som ikke har vært innom SammenSurium. Hører at de er i "nabolaget", og om de også skulle finne på å ta en avstikker til Dyfjord så serverer vi gjerne nystekte vafler til kongeparet, barna og alle barnebarna også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar