mandag 15. juli 2013

Kjære bobestyrer og kreditorer!

Vi vil med dette invitere dere til Dyfjord. Vi serverer kaffe og vafler, samtidig som vi vil invitere dere på en guidet tur omkring i konkursboet til Bacalao Nord as.

Vi leser i Finnmarken at bobestyrer er misfornøyd med de budene som er lagt fram. Come on!  Vi har tidligere lagt ut noen bilder som viser hva det er som selges. (http://devillebakfjellet.blogspot.no/2013/07/vi-skjemmes-men-gjr-det-likevel.html)  Så vidt vi er bekjent har verken bobestyrer eller kreditorene tatt seg tid til å komme å se, nå har dere sjansen!

Vi har et hjerte for Dyfjord, vi ønsker å utvikle bygda, vi ønsker å bruke av vår tid og våre krefter for at Dyfjord skal framstå som et bærekraftig, vakkert og trivelig samfunn. Vi har allerede lagt ned hundrevis av timer i dugnadsarbeid for å pusse opp litt på fasaden. Men bak fasaden skjuler det seg alt annet enn idyll...

Den som en  vakker (?) dag blir lykkelig (?) eier av bygningsmassen etter konkursboet skal ha mye tid og penger for å rette opp all den skaden som har skjedd over mange, mange år! Vi vil at dere skal se dette!

Det er ikke ønskelig at nye eiere kommer og bare tapper bygda, suger ut kapital og gir ingenting tilbake. Slik har det vært i alt for mange år nå. Vi som bor og lever i bygda og prøver å skaffe en framtid her, føler at vi må bli hørt nå. Vi ønsker å samarbeide med ny eier av fiskebruket, vi ønsker en dialog! Vi ønsker at noen skal drive mottaket og at både krabber og fisk blir tatt i land. Vi jubler over at fiskerne får den sjansen nå. Men vi liker ikke måten det skjer på.

Nå skal dere leie ut mottaket på ubestemt tid. Bygningene som står rundt kommer til å stå nok et år og forfalle ytterligere.... det er så utrolig trist å se på. For hvert år som går blir skaden større. Det svir i hjertet, det er vondt og det plager oss.

Slik så tanken til Bacalao Nord ut før vi samlet inn penger til maling og fikk den restaurert
Slik ser tanken ut etter at De ville bak fjellet sammen med bygdas ungdommer, samt en ildsjel fra Kjøllefjord og en russisk kunstner pusset den opp!


I vinter ble enda en av leilighetene ødelagt av vannskader . 

Vakkert, ikke sant?

Dyfjord har i dag ikke plass til alle som ønsker å bo her, likevel står det tomme boliger som kunne vært satt i stand og vært fullt brukbare. For hvert år som går blir skadene mer og mer omfattende.... Verdien synker muligens også litt?

Oddvar Jensen hadde folkemøte tidligere i vår hvor han fridde til bygdefolket og sa at det ville være lettere å selge bare fiskemottaket. Han ønsket at bygda skulle gå sammen om å kjøpe de resterende bygningene. Han sa med egne ord at det ville være lettere å selge bare fiskemottaket, men at bygningene rundt ville være en hemsko. Det koster for mye å vedlikeholde.  Dyfjords befolkning har nå stiftet Dyfjord Eiendom AS, og vil komme med et konkret bud  på alle bygningene som ikke omfatter selve mottaket. Men før vi gjør dette, vil vi at dere kommer og ser hva det er som selges.

For vi er ikke villig til å gi urimelig mye penger for denne forsarva bygningsmassen. Vi er villig til å gi hva det er verdt.

VI VIL HA DYFJORD TILBAKE!

Vi har for øvrig sendt mail til Per S Johannesen og gjengir den i sin helhet:

Vi vil med dette be deg, samt kreditorene i Bacalao Nord om å komme på besøk til oss i Dyfjord. Kanskje er du så vennlig å videresende denne mailen og invitasjonen til Innovasjon Norge, Nordea, Skatt Nord og andre som defineres som kreditorer!  Vi har skrevet en hilsen til dere alle på bloggen vår: 


Med vennlig hilsen 

De ville bak fjellet





1 kommentar:

  1. Når æ ser bruket igjen i dag,etter mange år...etter å ha jobba der...bare utrulig tragisk,det e for j..... å se kor rasert det og husan e :((((. Det her va en gang Dyfjord`s juvel,i dag bare resta tilbake....pengemakta rår og flår!!

    SvarSlett